ФОНДАЦИЈА YVES ROCHER

ФОНДАЦИЈА YVES ROCHER

Биодиверзитетот е загрозен, а од тоа зависи нашата сегашност и иднина.
Затоа Фондацијата Yves Rocher ги поддржува жените и мажите кои активно работат да го променат светот на подобро.

"Ние ги поддржуваме жените кои работат секој ден на проекти кои обединуваат и даваат надеж за подобро утре. Со засадување 135 милиони дрвја ширум светот, им помагаме на здруженијата да ја промовираат биолошката разновидност. Ги поддржуваме посветените фотографи кои го користат својот талент за да сведочат за условите на нашата планета. Растенијата се извор на животот и нашата иднина, а Фондацијата се залага за заштита на растителниот свет. Ние веруваме дека поединците можат да го променат светот. Ајде да го промениме заедно со поддршка на проекти во корист на иднината на нашата планета!"

Jacques Rocher, почесен претседател на Фондацијата Yves Rocher и човек кој сака да сади дрвја.

TERRE DE FEMMES

"Жените ширум светот работат напорно за да ја заштитат нашата планета и да ја зачуваат нејзината биолошка разновидност, носејќи единство и надеж за подобро утре. Секоја година, наградата Terre de Femmes ја истакнува и наградува силата на нивната борба."

PLANT FOR LIFE

Одлучни во борбата против еколошката опасност која секојдневно нè демне, Фондацијата Yves Rocher е посветена на садењето дрвја. По засадувањето на 100 милиони дрвја со помош на здруженија ширум светот, нашата следна цел е да достигнеме 135 милиони засадени дрвја до 2025 година.

ФОТОГРАФИИ, ЛУЃЕ И ПРИРОДА

Фондацијата Yves Rocher го поддржува и светот на фотографијата, преку награди и познатиот Фестивал на фотографии во La Gacilly. Талентираните фотографи со својата посветеност ни овозможуваат да го откриеме, осудиме, сакаме и заштитиме светот.

РАСТЕНИЈА И БИОДИВЕРЗИТЕТ

Со финансиска помош и споделување на знаењето, ние ги поддржуваме студентите, истражувачите и ботаничарите во нивните напори за заштита на биолошката разновидност. Растенијата се неопходни за човековиот опстанок и иднина.