COSMÉTIQUE VÉGÉTALE®

COSMÉTIQUE VÉGÉTALE®

Иновативна, ефикасна, различна и со почитување кон природата

Концептот Cosmétique Végétale® ги познава сите важни механизми и ефекти на растенијата. Ја дешифрира специфичната „интелигенција“ на секое растение за да може да го пренесе овој ефект на човечката кожа. Кожата е способна ефикасно да ги апсорбира активните растителни состојки токму поради тоа што имаат слични својства.

3,7 МИЛИЈАРДИ ГОДИНИ ИМАМЕ ЛАБОРАТОРИЈА НА ОТВОРЕНО

Нашите експерти патуваат низ целиот свет во потрага по извонредни растенија, кои потоа ги проучуваат во лабораторија и ја истражуваат нивната ефикасност. Во La Gacilly имаме ботаничка градина со уникатна колекција од дури 1100 растителни видови и наша голема цел е да го откриеме уникатниот ефект на секој од нив.

ЦЕНТАР ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ

Во нашиот истражувачки центар лоциран во Issy-les-Moulineaux, 150 експерти секојдневно ги проучуваат растенијата, го анализираат нивниот состав, развиваат иновативни процеси на екстракција и специјални козметички формули. Моќта на растителниот свет е бесконечна, а нашите експерти доаѓаат од сите области на науката (ботаничари, фитолози, инженери, хемичари...)

АСИМИЛАЦИЈА

Асимилацијата е способност на кожата да ја апсорбира активната состојка од производот за да има корист од нејзиниот ефект. Кожата е орган кој ги препознава активните растителни состојки, а природните молекули полесно се асимилираат од синтетичките. Ние ја практикуваме уметноста на асимилација уште од првиот ден користејќи само природни активни состојки во нашите производи кои совршено се апсорбираат од кожата.

ЛИСТА НА СОСТОЈКИ

Листата на состојки е создадена за да ги направи сите наши формули јасни и транспарентни. Транспарентноста е една од главните цели на брендот. Листата ги наведува сите состојки што се користат во составот на производот и дава точни информации за нивната употреба.