ГРУПАЦИЈА ROCHER

ГРУПАЦИЈА ROCHER

Одржливоста и заштитата на планетата е во нашата ДНК. Нашата цел не е да бидеме најдобрата компанија во светот, туку најдобрата компанија за светот. Групацијата Rocher е првата меѓународна групација која се позиционираше како „компанија управувана од мисија“, чија цел е општото добро и доброто на нашата планета.

Мисијата на компанијата ни е исто толку важна како и самата компанија. „Поврзувањето на човекот и природата“ е центарот на секоја наша акција и секоја одлука, која ни помага да изградиме подобар свет. Водени од ваквата позитивна енергија, активно работиме зад себе да оставиме само добри работи за луѓето и околината.

ДОКОЛКУ ЈА ПОЧИТУВАТЕ НАШАТА МИСИЈА - СОЗДАДЕТЕ, ДЕЛУВАЈТЕ, ПОВРЗЕТЕ СЕ & СПОДЕЛЕТЕ

Вредностите што ја карактеризираат нашата историја не обврзуваат да делуваме на планетата со почит. Одговорноста кон луѓето и околината е составен дел на Групацијата Rocher  уште од нејзиното основање. Ова не е нешто на кое гледаме како товар и неопходно зло, туку како дополнителна причина да бидеме уште подобри и да продолжиме со тоа темпо.

ОДГОВОРНОСТ ВО СИТЕ ГРАНКИ НА РАБОТЕЊЕТО

Со преку 250 синџири на снабдување ширум светот кои го почитуваат локалниот екосистем, ние сме посветени да ги поддржуваме нашите деловни партнери во унапредувањето на заедништвото, вклучувањето и корисноста, како за планетата така и за луѓето.

ПООДГОВОРЕНО ПРОИЗВОДСТВО

Се зголемуваат негативните ефекти од климатските промени. Долги години работиме на подобрување на нашите деловни модели за навистина да го подобриме нашето влијание врз животната средина. Ги превзедовме најголемите мерки за оптимизирање на ресурсите што ги користиме, како што се вода, хартија и струја.

ЗАЕДНО ПОДОБРИ

Чувството на припадност и задоволство е поголемо во средина каде што го сакате она што го работите. Затоа работиме напорно за да изградиме поздрава, поиновативна и попријатна работна средина. Не застануваме пред ништо за да гарантираме еднакви можности за сите вработени и да промовираме професионален развој.