LA GACILLY

LA GACILLY

Нашите корени потекнуваат од француска Бретања

„Ветувам дека еден ден La Gacilly ќе биде познато и просперитетно место!"

Со оваа изјава Yves Rocher им се посвети на своите сограѓани до крајот на животот. Интересно, по толку години ветувањето се уште трае... Во родното село ја создал првата крема, потоа производствениот погон, а потоа и ботаничката градина. На овој начин на едно мало место му дал голем потенцијал. Потенцијалот само растеше, па на истото место беше изграден Спа еко-хотел, а потоа во 2017 година уникатен музеј на брендот Yves Rocher со вкусови и мириси од целиот свет.
La Gacilly, родното место на концептот Cosmétique Végétale®, е и дом на светски познатиот фестивал на фотографии.

ОДРЖЛИВ СИНЏИР НА ПРОИЗВОДСТВО ВО НАШИТЕ ОРГАНСКИ ПОЛИЊА

Од 1998 година, Yves Rocher има обработено над 60 хектари органски полиња, сертифицирани со највисок квалитет. РазличОк, АрниКа, камилица, невен, едулис се само некои од културите што ги одгледуваме за да обезбедиме најприродни и целосно безбедни состојки за нашите и вашите производи.

БОТАНИЧКА ГРАДИНА

Ние цврсто веруваме во комбинацијата на органско земјоделство и биодиверзитет. Нашите агрономи се обидуваат да го зголемат биодиверзитетот во сите наши органски полиња. За нас, овој концепт е дефиниција за агроекологија - обид да се оди подалеку од вообичаените органски методи. Ова значи дека одгледуваме растенија како поединци, сложени живи суштества кои со текот на времето го откриваат целиот нивен опсег на придобивки.

ПРИБЕЖИШТЕ ЗА БИОДИВЕРЗИТЕТ

Повеќе од 10 години соработуваме со LPO (францускиот еквивалент на „Bird Life International“), со чија помош спроведуваме план за управување со биолошката разновидност на сите наши производствени локации.

ПЧЕЛИ

Вредните пчели се одличен показател за биолошката разновидност. Ние сме домаќини на милиони пчели на нашите полиња во La Gacilly! Активно се бориме против опаѓањето на пчелите со грижа за 200 пчелни кошници распоредени на 60 хектари на нашите органски полиња. Благодарение на нашето знаење за точниот број на цвеќиња што ги засадивме, секогаш можеме да бидеме сигурни дали има доволно нектар за сите нив на годишно ниво.

ПРОИЗВОДСТВО

Нашите фабрики во Бретања годишно произведуваат над 300 милиони производи што ги продаваме ширум светот. На овој начин, директно и индиректно создаваме над 10.000 работни места само во Бретња и неговата околина.
Нашиот модел на управување носи три исклучително важни сертификати - за квалитет, безбедност и животна средина.

ФЕСТИВАЛ НА ФОТОГРАФИЈАТА

Од 2004 година, фестивалот на фотографии на сите посетители им нуди искуство за сите сетила: стотици фотографии поставени на улиците и градините кои се достапни за секого, бесплатно. Тоа е водечки европски фестивал на фотографија на јавен простор кој се одржува од јуни до септември, а досега сме биле домаќини на дури 2 милиони посетители!

LA GRÉE DES LANDES: ЕКО-ХОТЕЛ & СПА YVES ROCHER

Еко-хотелот & Спаa во La Gacilly е изграден да ги исполни сите еколошки критериуми. Носител на сертификатите Green Globe и Ecolebel. Тој нуди алтернативна визија за светот кој е опкружен со чиста природа. Ја претставува убавината на природата која ги води посетителите до совршенство на одмор, уживање и мир.