Скокни до информацијата за производот
1 од 5

Тврд шампон за масна коса

Ја прочистува и детоксицира косата.
Сеуште нема рецензии
Пакување: 60 гр
Шифра на артиклот: 21018
Со купување на овој производ добивш 8 поени.  
Со купување на овој производ добиваш 8 поени.  

Опис

Овој тврд шампон ја прочистува и детоксицира косата.

Благодарение на чувствителната текстура, вашата детоксицирана коса е лесна, свежа и мека.

Со повеќе од 99% биоразградливи состојки без сулфати, овој шампон е произведен во Франција. Збогатен е со мента одгледана во Бретања.

Амбалажа составена од 60% картон од нашиот отпад, кој 100% може да се рециклира. Не содржи пластика!

1 тврд шампон = до 2 шишенца од класичниот шампон од 300 ml*

Овој производ ќе биде ваш нов сојузник во бањата.

Плус +: исклучителна пена и прекрасен мирис

Примена: Истријте го шампонот од дланките или од мократа коса. Масирајте го скалпот и измијте го.

* Зависно од должината на косата.

Активна билна состојка: екстракт од мента

Освежува и прочистува

Нашите истражувачи на Cosmetique Vegetale одбраа мента поради нејзините освежувачки својства. Ментата се одгледува на нашата земја во Бретања, La Gacilly. Се применува агроеколошка пракса со која се почитува земјата. Секое лето ги береме и сушиме листовите и стеблото од кои се добива нашиот екстракт, благодарение на 100% природна техника за екстракција и дестилација на водена пареа.

За оваа нова линија Pure Menthe, максимално ја зголемивме природноста создавајќи формула со 98%-99% состојки од природно потекло.

Активна состојка

Нане

Нашите истражувачи избраа нане поради неговите освежителни својства. Нането се одгледува во La Gacilly на нашите полиња, користејќи агроеколошки методи за почитување на почвата. Секое лето ги береме и сушиме воздушните делови: листовите и стеблата кои се користат за создавање на нашиот екстракт, благодарение на техниката за екстракција со 100% природна дестилација со пареа. За линијата Pure Menthe, нашите формулатори ја максимизираа природноста создавајќи формули со помеѓу 98% и 99% природни состојки.
Откриј
Нашите истражувачи избраа нане поради неговите освежителни својства. Нането се одгледува во La Gacilly на нашите полиња, користејќи агроеколошки методи за почитување на почвата. Секое лето ги береме и сушиме воздушните делови: листовите и стеблата кои се користат за создавање на нашиот екстракт, благодарение на техниката за екстракција со 100% природна дестилација со пареа. За линијата Pure Menthe, нашите формулатори ја максимизираа природноста создавајќи формули со помеѓу 98% и 99% природни состојки.

100% природни
активни остојки

Одгледани на нашите
органски полиња

Претворени во еколошки
дизајнирани производи