Скокни до информацијата за производот
1 од 2

Тестер / Elixir Botanique обновувачка дневна нега против загадувањето

Ја обновува и зајакнува кожата.
Може да се нарачаат најмногу 3 тестери со едно купување.
Пакување: 1 мл
Шифра на артиклот: 74943
Со купување на овој производ добивш 0 поени.  
Може да се нарачаат најмногу 3 тестери со едно купување.
Со купување на овој производ добиваш 0 поени.  

Опис

Кожата диши и е заштитена од негативните влијанија, одговорни за нејзиното прерано стареење. По еден месец брчките се помалку изразени. Кожата е обновена, зајакната и блескава.

Во нашата Elixir Botanique линија се наоѓаат две патентирани (1) билни состојки, драгољуб кој ја поттикнува оксигенацијата (2) и антиоксидативни микроалги (2) од Бретања кои го поттикнуваат дишењето на кожата и овозможуваат ефект на детоксикација.

Плус: Гел кремаста текстура.

Докажана ефикасност:

- Заштита од нечистотиите (2)

- 10% помалку брчки после 28 дена кај 80% испитаници (3)

- 96% повеќе харизма кај 92% испитаници (4)

- 93% се согласуваат дека нивната кожа е веднаш хидрирана(5)

Употреба: Нанесувајте секое утро. Земете количина голема колку лешник и нанесете на целото лице со измазнувачки движења од средина на лицето кон надвор.

Дерматолошки тестирано

(1) Испитувања ин витро

(2Клиничка студија со 21 жена веднаш по примената

(3) 2Клиничка студија со 13 жени и 2 мажи после 28 дена користење

(4) 2Клиничка студија со 22 жени

(5) 2Клиничка студија со 73 жени и 28 мажи после 28 дена користење

Наша посветеност

Активна состојка

Tetraselmi микро-алги & цвет драгољуб

Нашите истражувачи развија уникатен ефикасен комплекс на активни состојки со комбинирање на кантарион и микроалги. Кантарионот се одгледува со користење на одржливи земјоделски практики во нашите полиња во La Gacilly. Микроалгите, морска билка со кислород и антиоксидантни својства, се одгледува во биореактор во близина на брегот во Бретања (Франција), и со користење на 100% природен процес, се добива контролиран и разумен принос за да се искористи оваа микроалга додека се зачувуваат природните ресурси. Тие длабоко ја ревитализираат кожата Подобро оксигенирана, зајакната и одржливо заштитена, кожата е здрава и сјајна. Овие две растенија и нивните механизми на природно и одговорно одгледување ги истражуваме повеќе од 25 години. Ни требаа 25 години да ја создадеме оваа производна линија. Оваа иновација за нега на кожата е регистрирана како патент во Франција. Тестирано ин витро.
Откриј
Нашите истражувачи развија уникатен ефикасен комплекс на активни состојки со комбинирање на кантарион и микроалги. Кантарионот се одгледува со користење на одржливи земјоделски практики во нашите полиња во La Gacilly. Микроалгите, морска билка со кислород и антиоксидантни својства, се одгледува во биореактор во близина на брегот во Бретања (Франција), и со користење на 100% природен процес, се добива контролиран и разумен принос за да се искористи оваа микроалга додека се зачувуваат природните ресурси. Тие длабоко ја ревитализираат кожата Подобро оксигенирана, зајакната и одржливо заштитена, кожата е здрава и сјајна. Овие две растенија и нивните механизми на природно и одговорно одгледување ги истражуваме повеќе од 25 години. Ни требаа 25 години да ја создадеме оваа производна линија. Оваа иновација за нега на кожата е регистрирана како патент во Франција. Тестирано ин витро.

100% природни
активни остојки

Одгледани на нашите
органски полиња

Претворени во еколошки
дизајнирани производи