Скокни до информацијата за производот
1 од 3

Прочистувачки гел за миење

Нежно ја ослободува кожата од нечистотии, траги од шминка и вишок на себум.
Пакување: 125 мл
Шифра на артиклот: 55035
Со купување на овој производ добивш 5 поени.  
Со купување на овој производ добиваш 5 поени.  

Опис

Овој гел за чистење е формулиран со органска мента позната по освежувачките својства, одгледана на агроеколошки начин на нашите полиња во La Gacilly.

Беспрекорно ја чисти, прочистува и ја ослободува кожата од нечистотиите, трагите од шминка и вишокот на себум.

Плус +: матирана, чиста и прочистена кожа.

Тектура: Свежата текстура на гелот ја прави вашата кожа чиста и прочистена.

Резултати:

- 100% * испитаници потврдија дека кожата е трајно прочистена

- 88% * испитаници потврдија дека мртвите клетки и нечистотии се веднаш елиминирани.

- 80% * испитаници потврдија дека порите веднаш се намалени и помалку видливи.

Употреба:

Нанесете наутро и навечер на влажно лице. Нежно масирајте и измијте. Да се избегнува контакт со очите.

Наша предност:

Ја почитува планетата и го почитува pH нивото на кожата.

Тестирано под дерматолошки надзор

98% состојки од природно потекло

Без сулфати**

Мента добиена од одржлив и одговорен ланец на снабдување, одгледана на агроеколошки начин на нашите полиња во La Gacilly.

Шишенце составено од 100% рециклирачка пластика

99% состојки во формулата се биоразградливи

* Истражувањето на задоволството е спроведено во текот на 21 ден над 14 жени и 11 мажи

** Суфрактант без сулфати

*** без адитиви

БИЛЕН ЕКСТРАКТ: МЕНТА

Истражувачите на Cosmetique Vegetale ® одбраа мента поради нејзините освежувачки својства. Ментата се одгледува на нашата земја во Бретанија, La Gacilly, користејќи агроеколошки пристапи со кои се почитува земјата. Секое лето се собираат и сушат нејзините делови: листовите и стеблата се користат за создавање на екстракт, благодарение на 100% природна техника на екстракција со дестилација на пареа.

За новиот асортиман Pure Menthe, нашите експерти ги зголемија природните состојки на 98%-99% во формулата.

Наша посветеност

Активна состојка

Нане

Нашите истражувачи избраа нане поради неговите освежителни својства. Нането се одгледува во La Gacilly на нашите полиња, користејќи агроеколошки методи за почитување на почвата. Секое лето ги береме и сушиме воздушните делови: листовите и стеблата кои се користат за создавање на нашиот екстракт, благодарение на техниката за екстракција со 100% природна дестилација со пареа. За линијата Pure Menthe, нашите формулатори ја максимизираа природноста создавајќи формули со помеѓу 98% и 99% природни состојки.
Откриј
Нашите истражувачи избраа нане поради неговите освежителни својства. Нането се одгледува во La Gacilly на нашите полиња, користејќи агроеколошки методи за почитување на почвата. Секое лето ги береме и сушиме воздушните делови: листовите и стеблата кои се користат за создавање на нашиот екстракт, благодарение на техниката за екстракција со 100% природна дестилација со пареа. За линијата Pure Menthe, нашите формулатори ја максимизираа природноста создавајќи формули со помеѓу 98% и 99% природни состојки.

100% природни
активни остојки

Одгледани на нашите
органски полиња

Претворени во еколошки
дизајнирани производи