Скокни до информацијата за производот
1 од 3

Прочистувачка маска со јаглен за чистење на пори

Ги отвара порите и ја намалува појавата на митесери.
Сеуште нема рецензии
Пакување: 75 мл
Шифра на артиклот: 97082
Со купување на овој производ добивш 11 поени.  
Со купување на овој производ добиваш 11 поени.  

Опис

Оваа маска е формулирана со органска мента позната по освежувачките својства, одгледана на агроеколошки начин на нашите полиња во La Gacilly.

Ги отвара порите и ја намалува појавата на митесери.

Го абсорбира вишокот на себум и ја ослободува кожата од нечистотиите.

Плус +: детоксицира, матира, за матирана и длабоко прочистена кожа.

Текстура: Свежа текстура која ја чисти кожата и го прави тенот изедначен и блескав.

Резултати:

- 100% * испитаници потврдија дека кожата е моментално прочистена

- 88% * испитаници потврдија дека мртвите клетки и нечистотиите се елиминирани

- 96% * испитаници потврдија дека порите веднаш се намалени

- 81% * испитаници потврдија дека недостатоците и митесерите се намалени

Примена:

Нанесете два пати неделно на целото лице или само тенок слој на Т-зоната.

Избегнувајте го пределот околу очите

Оставете да делува 5 минути, а потоа измијте го лицето.

Наша предност:

Ја почитува планетата и го почитува pH нивото на кожата.

Тестирано под дерматолошки надзор

98% состојки од природно потекло

Мента добиена од одржлив и одговорен ланец на снабдување, одгледана на агроеколошки начин на нашите полиња во La Gacilly.

97% состојки во формулата се биоразградливи

БИЛЕН ЕКСТРАКТ: МЕНТА

Истражувачите на Cosmetique Vegetale ® одбраа мента поради нејзините освежувачки својства. Ментата се одгледува на нашата земја во Бретанија, La Gacilly, користејќи агроеколошки пристапи со кои се почитува земјата. Секое лето се собираат и сушат нејзините делови: листовите и стеблата се користат за создавање на екстракт, благодарение на 100% природна техника на екстракција со дестилација на пареа.

За новиот асортиман Pure Menthe, нашите експерти ги зголемија природните состојки на 98%-99% во формулата.

Наша посветеност

Активна состојка

Нане

Нашите истражувачи избраа нане поради неговите освежителни својства. Нането се одгледува во La Gacilly на нашите полиња, користејќи агроеколошки методи за почитување на почвата. Секое лето ги береме и сушиме воздушните делови: листовите и стеблата кои се користат за создавање на нашиот екстракт, благодарение на техниката за екстракција со 100% природна дестилација со пареа. За линијата Pure Menthe, нашите формулатори ја максимизираа природноста создавајќи формули со помеѓу 98% и 99% природни состојки.
Откриј
Нашите истражувачи избраа нане поради неговите освежителни својства. Нането се одгледува во La Gacilly на нашите полиња, користејќи агроеколошки методи за почитување на почвата. Секое лето ги береме и сушиме воздушните делови: листовите и стеблата кои се користат за создавање на нашиот екстракт, благодарение на техниката за екстракција со 100% природна дестилација со пареа. За линијата Pure Menthe, нашите формулатори ја максимизираа природноста создавајќи формули со помеѓу 98% и 99% природни состојки.

100% природни
активни остојки

Одгледани на нашите
органски полиња

Претворени во еколошки
дизајнирани производи