Скокни до информацијата за производот
1 од 5

СЕРУМ ЗА ЗАШТИТА НА КОСАТА ОД ТОПЛИНА

Заштитува од топлина до 230°C.
Сеуште нема рецензии
Пакување: 100 мл
Шифра на артиклот: 48704
Со купување на овој производ добивш 9 поени.  
Со купување на овој производ добиваш 9 поени.  

Опис

Збогатен со органско масло од јојоба, серумот за заштита од топлина го намалува кршењето и ја штити косата од топлина до 230°C.

Тип на коса: Оштетена коса

Текстура: Лесен серум

Предности: Заштитува од топлина до 230°C.

Употреба: Нанесете по должината на косата, без плакнење

 

Резултати:

80% - Третманот ја штити мојата коса од надворешни влијанија**

80% - Третманот го спречува прекршувањето**

72% - Мојата коса сега е поотпорна**

 

Водич за рециклирање: Ставете го шишето во садот за сортирање со капачето на него. Секој пат кога ќе го сортирате вашиот отпад, помагате да му дадете втор живот.

 

Билна состојка

Органско масло од јојоба

Јојобата е дводомно дрво: некои дрвја носат само машки цветови, додека други носат само женски цветови. Ова е причината зошто плантажите се интелигентно управувани: тие се состојат од околу 5% машки дрвја и 95% женски дрвја, а првите се распоредени на таков начин што само ветерот може да обезбеди опрашување на целата плантажа!

Семето од јојоба се собира откако ќе падне на земја и содржи повеќе од 60% течен восок, вообичаено наречено масло од јојоба. Ова масло се екстрахира со процес на ладно цедење без никакви растворувачи, што помага да се зачува интегритетот на неговите својства.

Јојобата е мала грмушка која расте во пустинските области. За да преживее, мора да концентрира што е можно повеќе енергија во своето семе, бидејќи кога ќе има и најмал надворешен стимул, како што е дождот, мора да почне да 'рти и да прерасне во ново растение. Оваа складирана енергија е содржана во течен восок познат како масло од јојоба, кој е богат со омега-6 и омега-9 масни киселини. Ова витално растително масло се нарекува „пустинско злато“. Исто така е од витално значење за оштетената коса бидејќи има моќ да го регенерира влакното на косата.

 

 

*Инструментални тестови

**Спроведена е анкета за задоволство со 25 испитаници

Наша посветеност

100% природни
активни остојки

Одгледани на нашите
органски полиња

Претворени во еколошки
дизајнирани производи