Скокни до информацијата за производот
1 од 3

Третман против опаѓање на косата

Интензивен месечен третман против паѓање на косата, збогатен со бела лупина. Нанесете секој 2 ден на коренот од косата.
Сеуште нема рецензии
Пакување: 60 мл
Шифра на артиклот: 70004
Со купување на овој производ добивш 16 поени.  
Со купување на овој производ добиваш 16 поени.  

Опис

Овој интензивен 1- месечен третман со бела лупина делува на 3 димензии на опаѓањето на косата**:

1.Го зголемува бројот на влакна во фазата на раст*

2.Го поттикнува растот на косата

3.Го спречува опаѓањето на косата

Во срцето на секоја формула интегриравме агаве за здрав скалп. Оваа единствена состојка ја поттикнува микроциркулацијата* на скалпот со што се овозможува косата да стане јака и здрава.

Плус: Практични ампули со означена доза за секоја примена.

Наша предност:

-99% природни состојки

-Органски одгледана агаве

-Формула без силикони

-База на чистење од билно потекло

-100% рециклирачка пластика

-Рециклирачки картон од одржливи шуми

*Клиничкиот тест е спроведен над 28 волонтери во текот на 3 месеци.

**Ин витро тест

Дерматолошки тестирано

УПОТРЕБА

Нанесете секој 2 ден на коренот од косата. Лесно масирајте го скалпот. Не се измива. Само за надворешна употреба.

Активна билка: Бела лупина & агаве

Екстрактот од бела лупина делува на два начина: ја стимулира микроциркулацијата на скалпот и ја намалува активноста на 5-алфа редуктази, одговорни за опаѓањето на косата. Агаве е единствена активна состојка во козметиката која ја поттикнува двојната микроциркулација* на скалпот, за совршено нахранет корен и за прекрасна, зајакната коса.

*Ин витро тест

Наша посветеност

Активна состојка

Бел лупин & агава фруктани

Екстрактот од бела лупина делува на два начина: ја стимулира микроциркулацијата на скалпот и ја намалува активноста на 5-алфа редуктази, одговорни за опаѓањето на косата. Екстрактот од бела лупина го поттикнува дишењето на ткивата и прогресивно го намалува опаѓањето на косата. Сирупот од агаве е единствена активна состојка во козметиката која ја поттикнува двојната микроциркулација на скалпот, за совршено нахранет корен и за прекрасна, зајакната коса. Тестирано ин витро.
Откриј
Екстрактот од бела лупина делува на два начина: ја стимулира микроциркулацијата на скалпот и ја намалува активноста на 5-алфа редуктази, одговорни за опаѓањето на косата. Екстрактот од бела лупина го поттикнува дишењето на ткивата и прогресивно го намалува опаѓањето на косата. Сирупот од агаве е единствена активна состојка во козметиката која ја поттикнува двојната микроциркулација на скалпот, за совршено нахранет корен и за прекрасна, зајакната коса. Тестирано ин витро.

100% природни
активни остојки

Одгледани на нашите
органски полиња

Претворени во еколошки
дизајнирани производи