Скокни до информацијата за производот
1 од 3

Прочистувачка цветна водичка за лице

Прочистува и и го враќа природниот сјај на кожата.
Сеуште нема рецензии
Пакување: 150 мл
Шифра на артиклот: 97948
Со купување на овој производ добивш 11 поени.  
Со купување на овој производ добиваш 11 поени.  

Опис

Состојки

Оваа цветна водичка е формулирана со органска мента позната по освежувачките својства. одгледана на агроеколошки начин на нашите полиња во La Gacilly.

Природно богата со екстракти, нашата цветна водичка се добива со дестилација на водена пареа, 100% природна постапка која ги задржува сите силни својства на билките. Содржи 99% состојки од природно потекло,не се разредени (100% хидросол) и не содржат дополнителен мирис. Соодветна за комбинирана и масна кожа и/или кожа склона кон акни.

Плус +: Прочистува и и го враќа природниот сјај на кожата и совршено ја отстранува шминката.

Кожата е урамнотежена и блескава.

Текстура: Освежувачката текстура на водичката ја тонира кожата и го остава тенот свеж.

Резултати:

- 81% * жени потврдија дека тенот е блескав/сјаен

- 88% * жени потврдија дека производот совршено ја отстранува шминката

- 77% * жени потврдија дека порите се помалку видливи

- 85% * жени потврдија дека овој производ им овозможува свежо чувство.

Примена:

Испрскајте наутро и навечер по целото лице или нанесете со памучно туферче

Наша предност:

- Го почитува Ph нивото на кожата.

- Тестирано под дерматолошки и офталмолошки надзор -99% sastojaka prirodnog podrijetla

- Мента добиена од одржлив и одговорен ланец на снабдување, одгледана на агроеколошки начин на нашите полиња во La Gacilly

- Шишенце кое може да се рециклира и содржи 100% рециклирачка пластика **

* Истражувањето на задоволството е спроведено во текот на 21 ден над 24 жени

** Без адитиви

БИЛЕН ЕКСТРАКТ: МЕНТА

Истражувачите на Cosmetique Vegetale ® одбраа мента поради нејзините освежувачки својства. Ментата се одгледува на нашата земја во Бретанија, La Gacilly, користејки агроеколошки пристапи со кои се почитува земјата. Секое лето се собираат и сушат нејзините делови: листовите и стеблата се користат за создавање на екстракт, благодарение на 100% природна техника на екстракција со дестилација на пареа.

За новиот асортиман Pure Menthe, нашите експерти ги зголемија природните состојки на 98%-99% во формулата.

Наша посветеност

MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) LEAF WATER • BENZYL ALCOHOL • CAPRYLYL GLYCOL • ARGININE • CITRIC ACID |10510v0

Активна состојка

Нане

Нашите истражувачи избраа нане поради неговите освежителни својства. Нането се одгледува во La Gacilly на нашите полиња, користејќи агроеколошки методи за почитување на почвата. Секое лето ги береме и сушиме воздушните делови: листовите и стеблата кои се користат за создавање на нашиот екстракт, благодарение на техниката за екстракција со 100% природна дестилација со пареа. За линијата Pure Menthe, нашите формулатори ја максимизираа природноста создавајќи формули со помеѓу 98% и 99% природни состојки.
Откриј
Нашите истражувачи избраа нане поради неговите освежителни својства. Нането се одгледува во La Gacilly на нашите полиња, користејќи агроеколошки методи за почитување на почвата. Секое лето ги береме и сушиме воздушните делови: листовите и стеблата кои се користат за создавање на нашиот екстракт, благодарение на техниката за екстракција со 100% природна дестилација со пареа. За линијата Pure Menthe, нашите формулатори ја максимизираа природноста создавајќи формули со помеѓу 98% и 99% природни состојки.

100% природни
активни остојки

Одгледани на нашите
органски полиња

Претворени во еколошки
дизајнирани производи