Скокни до информацијата за производот
1 од 3

Прочистувачки 3во1 гел против митесери

Ги отвара порите и ги отстранува нечистотиите кои предизвикуваат митесери.
Сеуште нема рецензии
Пакување: 125 мл
Шифра на артиклот: 90301
Со купување на овој производ добивш 7 поени.  
Со купување на овој производ добиваш 7 поени.  

Опис

Овој производ за чистење е формулиран со органска мента позната по освежувачките својства, одгледана на агроеколошки начин на нашите полиња во La Gacilly.

Нежно ја прочистува кожата без да ја исуши.

Ги отвара порите и ги отстранува нечистотиите кои предизвикуваат митесери.

Соодветна за комбинирана и масна кожа и/или кожа склона кон акни.

Плус +: чиста и прочистена кожа. Значително ги намалува митесерите по 7 дена користење.

Тектура: свежа текстура на гел со билни микро зрнца, кои ја прочистуваат кожата и ја оставаат чиста.

резултати:

- 93% * испитаници потврдија дека кожата е моментално прочистена.

- Значително ги намалува митесерите по 7 дена користење.

- Ги намалува акните на кожата за 26,1% ** по 21 ден

Примена:

Нанесете наутро и навечер на влажно лице. Нежно масирајте го и измијте го.

Избегнувајте контакт со очите. Да не се нанесува на оштетена или надразнета кожа.

Наша предност:

Ја почитува планетата и го почитува pH нивото на кожата.

Тестирано под дерматолошки надзор

98% состојки од природно потекло

Без сулфати ***

Мента добиена од одржлив и одговорен ланец на снабдување, одгледана на агроеколошки начин на нашите полиња во La Gacilly.

99% состојки во формулата се биоразградливи

* Истражувањето на задоволството е спроведено во текот на 21 ден над 14 жени и 14 мажи

** Објективна клиничка студија од 28 случаи

*** Суфрактант без сулфати.

БИЛЕН ЕКСТРАКТ: МЕНТА

Истражувачите на Cosmetique Vegetale ® одбраа мента поради нејзините освежувачки својства. Ментата се одгледува на нашата земја во Бретанија, La Gacilly, користејќи агроеколошки пристапи со кои се почитува земјата. Секое лето се собираат и сушат нејзините делови: листовите и стеблата се користат за создавање на екстракт, благодарение на 100% природна техника на екстракција со дестилација на пареа.

За новиот асортиман Pure Menthe, нашите експерти ги зголемија природните состојки на 98%-99% во формулата.

Наша посветеност

Активна состојка

Нане

Нашите истражувачи избраа нане поради неговите освежителни својства. Нането се одгледува во La Gacilly на нашите полиња, користејќи агроеколошки методи за почитување на почвата. Секое лето ги береме и сушиме воздушните делови: листовите и стеблата кои се користат за создавање на нашиот екстракт, благодарение на техниката за екстракција со 100% природна дестилација со пареа. За линијата Pure Menthe, нашите формулатори ја максимизираа природноста создавајќи формули со помеѓу 98% и 99% природни состојки.
Откриј
Нашите истражувачи избраа нане поради неговите освежителни својства. Нането се одгледува во La Gacilly на нашите полиња, користејќи агроеколошки методи за почитување на почвата. Секое лето ги береме и сушиме воздушните делови: листовите и стеблата кои се користат за создавање на нашиот екстракт, благодарение на техниката за екстракција со 100% природна дестилација со пареа. За линијата Pure Menthe, нашите формулатори ја максимизираа природноста создавајќи формули со помеѓу 98% и 99% природни состојки.

100% природни
активни остојки

Одгледани на нашите
органски полиња

Претворени во еколошки
дизајнирани производи