Скокни до информацијата за производот
1 од 9

Интензивен третман против опаѓање на косата

Интензивен месечен третман против опаѓање на косата за витална и отпорна коса.
Сеуште нема рецензии
Пакување: 60 мл
Шифра на артиклот: 70004
Со купување на овој производ добивш 16 поени.  
Со купување на овој производ добиваш 16 поени.  

Опис

Состојки

Се борите со опаѓање на косата? Интензивниот месечен третман го решава токму тој проблем! Во 99% од природните состојки има 2 главни - агава и бел лупин.

Белиот лупин ја стимулира микроциркулацијата на скалпот и ја намалува активноста на 5-алфа-редуктаза, ензимот одговорен за губење на косата. Уникатната агава ја удвојува микроциркулацијата на скалпот за совршено нахранети корени, а со тоа и самата коса. Опаѓањето на косата се намалува, а нејзината виталност и еластичност се обновени.

Делува на 3 димензии на опаѓање на косата:

1. Го стимулира растот на косата

2. Го зголемува бројот на влакна во фаза на раст

3. Го успорува опаѓањето на косата

 

Резултатот со 100 испитаници под дерматолошки надзор 28 дена:

71% - Поотпорна коса

68% - Намалено опаѓање на косата

67% - Посилна и повитална коса

6480 нови влакна за само 28 дена.

 

Како да се користи?

Отстранете го пластичното капаче што го покрива горниот дел од ампулата. Стиснете го шишето за да го нанесете производот користејќи го пластичниот врв директно на сув или влажен скалп. Нежно масирајте додека производот не навлезе во скалпот. Не плакнете.

Внатре во пакувањето има 4 ампули. Секоја е за една недела користење. Третманот се користи секој втор ден. Количината за една доза е помеѓу двете наведени линии на ампулата.

 

Пример:

Прва ампула - понеделник / среда / петок / недела

Втора ампула - понеделник / среда / петок / недела

...продолжува со исто темпо до крајот на 4-та ампула. Нема пауза помеѓу денот на крајот на една ампула и почетокот на втората ампула.

 

За оптимален ефект, третманот треба да се повторува 2-3 пати годишно.

 

Билна состојка

Агава и бел лупин

Губењето на косата има различни причини. Без разлика дали се работи за повремена или трајна состојба, често е поврзана со прекумерно лачење на себум, како и со други фактори: стрес, замор, хормонални или сезонски промени и генетика. Микроциркулацијата во коренот на косата е важен фактор за здрава коса. Обезбедува кислород и хранливи материи неопходни за развој и нега на косата. Затоа, секое нарушување на микроциркулацијата ја намалува енергијата на скалпот и на крајот предизвикува губење на косата.

Постојат два вида на губење на косата:

ПОВРЕМЕНО опаѓање на косата: доведува до истенчувањена влакната на косата,

ТРАЈНО опаѓање на косата: се карактеризира со прогресивно проретчување на косата до целосно губење.

Кога е слабо регенерирана, косата има помала густина. Затоа, неопходно е да се забави опаѓањето на косата со стимулирање на микроциркулацијата на скалпот за да се врати рамнотежата.

Која е тајната на Агаве? Фруктани од агава делуваат во внатрешноста на скалпот, каде што вашата коса ја црпи целата своја сила. Тие имаат моќ да ја удвојат микроциркулацијата***, така што коренот подобро се храни, а косата расте посилна и поздрава.

Која е тајната на белиот лупин? Екстрактот од бел лупин е избран поради неговата висока содржина на пептиди кои се од витално значење за рамнотежата на косата. Ја стимулира микроциркулацијата на скалпот и ја намалува активноста на 5-алфа-редуктаза, ензимот одговорен за опаѓање на косата.

 

* Тестот за задоволство беше спроведен со 30 лица во текот на 28 дена од користењето на сите производи од третманот.

Наша посветеност

AQUA/WATER/EAU•ALCOHOL DENAT.•HYDROLYZED LUPINE PROTEIN•FRUCTOOLIGOSACCHARIDES•INULIN•1,2-HEXANEDIOL•CAPRYLYL GLYCOL•MAGNESIUM GLUCONATE•PANTHENOL•ZINC GLUCONATE•BUTYLENE GLYCOL•MANGANESE GLUCONATE•NIACINAMIDE•POTASSIUM GLUCONATE•PYRIDOXINE HCL•SWERTIA JAPONICA EXTRACT |10168v0

Активна состојка

Бел лупин & агава фруктани

Екстрактот од бела лупина делува на два начина: ја стимулира микроциркулацијата на скалпот и ја намалува активноста на 5-алфа редуктази, одговорни за опаѓањето на косата. Екстрактот од бела лупина го поттикнува дишењето на ткивата и прогресивно го намалува опаѓањето на косата. Сирупот од агаве е единствена активна состојка во козметиката која ја поттикнува двојната микроциркулација на скалпот, за совршено нахранет корен и за прекрасна, зајакната коса. Тестирано ин витро.
Откриј
Екстрактот од бела лупина делува на два начина: ја стимулира микроциркулацијата на скалпот и ја намалува активноста на 5-алфа редуктази, одговорни за опаѓањето на косата. Екстрактот од бела лупина го поттикнува дишењето на ткивата и прогресивно го намалува опаѓањето на косата. Сирупот од агаве е единствена активна состојка во козметиката која ја поттикнува двојната микроциркулација на скалпот, за совршено нахранет корен и за прекрасна, зајакната коса. Тестирано ин витро.

100% природни
активни остојки

Одгледани на нашите
органски полиња

Претворени во еколошки
дизајнирани производи