Повеѓе за Yves Rocher: Yves Rocher Makedonija
Ова web mesto upotrebuva kola;iwa ( cookies ). Кликнете ОВДЕ за повеќе информации. Доколку продолжите со прегледот на овој web се сложувате со користењето на колачињата.
 
Zatvori

Информации

Molimo, pričekajte trenutak!

ИСТОРИЈА ЗА БРЕНДОТ

Historia marki
Во 1959 година Yves Rocher, француски визионер, политичар, пред се страствен кон женската убавина, во својата лабараторија ја креираше првата крема за лице на база на златица. Кремата станува популарна помеѓу жителите на La Gacilly, мал град во регионот Бретанија, место каде што живеел Yves Rocher и каде започнува историјата за брендот. На почетокот, козметиката можела да се нарача само преку пошта, се до 1969 година кога Yves Rocher ja отвара својата прва продавница во Парис. Од тогаш овој бренд започнува да се развива и да станува препознатлив во цела Франција. Monsieur Rocher
La Gacilly Амбицијата на Yves Rocher била да ја направи својата козметика достапна за сите жени и во седумдесетите години ја искористил можноста да го прошири брендот во Европа. Прво започнал соработка со Белгија, Швајцарија, а потоа и со другите земји во Западна Европа. Денес сме присутни во 88 земји, на 5 континенти, а под нашето лого се наоѓаат повеќе од 1500 специјализирани продавници. Освен во продавниците, нашите производи се достапни и во online продавниците и преку каталошката продажба. Една од три жени во Франција е клиент на Yves Rocher брендот.

Yves Rocher во Македонија

Yves Rocher w Polsce
Веќе неколку години, брендот Yves Rocher се грижи и за убавината на жените во Македонија. Првата продавница е отворено во Скопје. Yves Rocher
Жените во Македонија може да користат 3 достапни канали на дистрибуција. Исто така може да не пронајдете и надруштвените мрежи:
Sprzedaz internetowa Sprzedaz detaliczna Sprzedaz wysylkowa Facebook
Интернет продажба Продавница Каталошка продажба Придружете се, повеќе од 37 илјади фанови

Козметика создадена од билките

Kosmetyki tworzymy z roslin
Сите наши производи се создадени од билките. Во ботаничката градина во La Gacilly растат повеќе од 1100 билки, кои постојано се предмет на методи на екстракција во потрага по ефикасни, активни состојки. Секоја година нашите научници произведуваат повеќе од 6000 тестови, за да се лансираат сите новитети и совршени козметички формули. Zbiory skladnikow
Tworzenie kosmetykow z roslin Во ниту една фаза во создавањето на козметиката не се вклучени посредници. Затоа со сигурност може да кажеме дека сме најквалитетни и со пристапни цени, достапни за сите жени.

Акција за доброто на планетата

Sadzimy dla dobra planety
Да се остави земјата на идните генерации во истата состојба во која си ја добил, претставува најважна цел за Yves Rocher. Следејќи ја оваа филозофија, во 1991 година е создадена фондацијата за зачувување на природата. Нејзин претставник е Jacques Rocher, син на основачот на брендот. Една од клучните акции на Yves Rocher фондацијата е натпреварување кое ја наградува иницијативата на жените, во која екологијата е важен дел од животот и превземање локални акции за заштита на околината. До денес се наградени 300 жени во повеќе од 50 земји во светот. Sadzenie drzew
Sadzonki drzew Друга важна иницијатива е акцијата Билка за планетата која започна во 2007 година, откако Jacques Rocher се сретна со добитникот на Нобеловата награда за мир во Африка. Целта на Фондацијата е да засади 50 милиони стебла на сите континенти до крајот на 2015 година. Истотака сме пионери во иницијативата за одбрана на животните. Yves Rocher е прва компанија која не ги тестира своите козметички производи врз животните. Одлука која ја превземавме неколку години пред да стапи на сила службената забрана за земјите на Европската Унија.